Curry jest jedną z najbardziej popularnych przypraw na świecie. Stosowana jest do potraw mięsnych (zwłaszcza drobiu), wieprzowiny, baraniny oraz warzyw, ryżu, sosów i sałatek.
Składniki: Przyprawy w zmiennych proporcjach (kurkuma, kolendra, kozieradka, kmin rzymski, imbir, gorczyca, koper włoski, chili, cynamon, gałka muszkatołowa, pieprz, goździki, kardamon).
Przeznaczenie: Do drobiu;Do gyrosa;Do kotletów;Do kurczaka;Do makaronu;Do masła;Do mięs;Do mięsa mielonego;Do pieczeni;Do potraw chińskich;Do potraw na słodko;Do potraw włoskich;Do sałatek;Do schabu;Do sosów;Do steków;Do szaszłyków;Do warzyw na ciepło;Do wieprzowiny;Do wołowiny;Do zup
Rodzaj przyprawy: Curry
Typ: Mieszanki przypraw
Zawartość netto: 1 kg
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie