Sałatka z makreli z pomidorem i papryką, z dużymi kawałkami makreli i soczystymi warzywami
Składniki: kawałki makreli 30%(Scomber scombrus, obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO27, metoda produkcji: złowione w morzu, metoda połowu: włoki pelagiczne), marchew, ziemniak, woda, papryka 9,4%, ogórek marynowany (ogórek, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, aromat), koncentrat pomidorowy 5%, olej rzepakowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), kawałki suszonego pomidora 1%, skrobia modyfikowana kukurydziana, przyprawy (zawierają seler), maltodekstryna, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Zawartość netto: 170 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 255 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 1,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Wartość energetyczna kcal: 104 kcal
Wartość energetyczna kJ: 433 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 6,4 g
Zawartość soli: 1,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,9 g
Zawartość węglowodanów: 6,3 g