Sałatka z makreli po meksykańsku, z dużymi kawałkami makreli i soczystymi warzywami
Składniki: kawałki makreli 30% (makrela (Scomber scombrus A*, obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27, Skomber japonicus B*obszar połowu; Ocean Spokojny FAO61)), marchew, ziemniak, woda, papryka 3%, fasola czerwona marynowana 2% ( fasola czerwona, woda, ocet spirytusowy, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu: sacharyny), koncentrat pomidorowy, kukurydza 1%, olej rzepakowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, przyprawy, warzywa suszone (marchew, seler, cebula, por, natka pietruszki), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Zawartość netto: 170 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 255 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 109 kcal
Wartość energetyczna kJ: 454 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 6,5 g"
"Zawartość soli: 1,6 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,9 g"
"Cukry: 2,3 g"
"Zawartość węglowodanów: 7,6 g"