Sałatka z łososia po meksykańsku, lekko pikantna
Składniki: Rozdrobnione mięso z łososia atlantyckiego 30% (Salmo salar, wyhodowano w Norwegii), marchew, ziemniak, woda, papryka, fasola czerwona marynowana 2% (fasola czerwona, woda, ocet spirytusowy, sól, substancja słodząca: sacharyny, substancja konserwująca: sorbinian potasu), koncentrat pomidorowy, kukurydza 1%, olej rzepakowy, sól, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, suszone warzywa (marchew, seler, cebula, por, natka pietruszki), koncentrat białka sojowego, błonnik bambusowy, przyprawy (zawierają gorczycę), aromat, stabilizator; difosforany; koncentrat papryki, regulator kwasowości; kwas cytrynowy.
Zawartość netto: 170 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 255 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 115 kcal
Wartość energetyczna kJ: 481 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 6,8 g"
"Zawartość soli: 1,6 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 6,5 g"
"Cukry: 2,3 g"
"Zawartość węglowodanów: 7,6 g"