Ciecierzyca BIO 400 g

Cieciorkę należy przed spożyciem moczyć przez co najmniej 12 godzin i gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. W kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje się do przyrządzenia słynnych falafeli czy humusu. Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
  • Cena brutto: 6,52 zł / szt. 6,21 zł / szt.
  • szt.
  • Płatność online, Przelew tradycyjny (przedpłata)

Wysyłka w 24h + czas dostawy

Składniki: ciecierzyca* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Możliwe alergeny: Gluten,Orzechy,Sezam
Wartość odżywcza w 100g
Wartość odżywcza: 1445/343
Tłuszcz: 4.6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.6 g
Węlowodany: 45 g
w tym cukry: 11 g
Błonnik: 15 g
Białko: 22 g
Sól: 0.06 g