Ciecierzyca BIO 400 g

  • 10,91 zł / szt.
  • szt.
  • Płatność online, Przelew tradycyjny (przedpłata)
  • Szybkie płatności Blik.

Minimalna wartość zamówienia to 100 zł.

Produkt możesz zwrócić w ciągu 14 dni.

Cieciorkę należy przed spożyciem moczyć przez co najmniej 12 godzin i gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania. W kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje się do przyrządzenia słynnych falafeli czy humusu. Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.


Składniki

ciecierzyca* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych

Alergeny

Możliwe Alergeny:
Gluten,Orzechy,Sezam

Wartość odżywcza w 100g
Wartość odżywcza: 1445/343
Tłuszcz: 4.6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.6 g
Węlowodany: 45 g
w tym cukry: 11 g
Błonnik: 15 g
Białko: 22 g
Sól: 0.06 g