Składniki
mąka kukurydziana, mąka z czerwonej soczewicy (32,5 %), olej rzepakowy, przyprawa wegańska o smaku sera (8,1 %) [maltodekstryna, sól, aromat, cebula, regulator kwasowości (kwas mlekowy), pomidor, przyprawa, ekstrakty przypraw (kurkuma, papryka)].
OPIS
Chrupki proteinowe, na bazie mąki kukurydzianej i z soczewicy, wegańskie o smaku sera. Produkt ekstrudowany.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1820 kJ / 434 kcal
Tłuszcz: 13 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 64 g
W tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 14 g
Sól: 2,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, MLEKO, ORZECHY, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.