Chili w płatkach ma bardzo ostry i intensywny smak. Doskonale nadaje się do przyprawiania potraw mięsnych, sosów, zup, drobiu oraz ryb i owoców morza. Płatki chili nadają potrawom apetyczny wygląd
Składniki: Chili w płatkach
Kraj pochodzenia głównego składnika: Chiny
Przeznaczenie: Idealnie pasuje do dań kuchni tajskiej, marynat i duszonych warzyw.
Rodzaj przyprawy: Chili
Typ: Przyprawy jednorodne
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g