Kasza manna powstaje podczas przemiału pszenicy na mąkę. Występuje w postaci zwykłej kaszy jak i błyskawicznej, która podczas produkcji poddawana jest obróbce termicznej. Kaszę można jadać ugotowaną na mleku z dodatkiem świezych lub suszonych owoców, w formie ciasteczek, placków i klusek. Doskonale sprawdza się także jako zagęstnik do zup i składnik faszerowanych warzyw.
Składniki: 100% kasza manna z pszenicy
Typ: Manna
Rodzaj: Nieporcjowana
Zawartość netto: 400 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 4 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kJ: 17 %RWS
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek (ogólnie): 20 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 3 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 27 %RWS
Witaminy i składniki mineralne
Magnez: 173 mg/100g