Kukurydziane, chrupiące muszle do taco. Musisz je mieć, aby przygotować jedną z najpopularniejszych meksykańskich potraw - taco! Wystarczy, że do środka włożysz świeże warzywa oraz pieczone lub grillowane mięso. A do tego wystarczy podać przepyszny sos taco lub meksykańskie salsy z pomidorów. Palce lizać!
Składniki: Mąka kukurydziana 92,5%, całkowicie utwardzony olej palmowy, woda
Zawartość netto: 150 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 0,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Wartość energetyczna kcal: 475 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1988 kJ
Wielkość porcji: 150 g
Zawartość białek: 6 g
Zawartość soli: 0,04 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 23 g
Zawartość węglowodanów: 59 g