Składniki
ekologiczne sproszkowane camu camu (Myrciaria dubia) 100%
OPIS
Suplement diety, wysoka zawartość witaminy C, błonnika pokarmowego.
Ekologiczne sproszkowane owoce camu camu, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
ZALECANE SPOŻYCIE
3,8 g dziennie, tj. jedna miarka dołączona do produktu.
Zawartość witaminy C w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 80 mg (100% referencyjnej wartości spożycia).
UWAGI
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1325 kJ / 416 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 83 g
w tym cukry - 6,7 g
Błonnik - 23 g
Białko - 6,1 g
Sól - 0,0 g
Witamina C - 2140 mg (2675% dziennej referencyjnej wartości spożycia)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.