Gęste buraczki zasmażane z cebulą Rolnik, to tradycyjny smak polskich buraków ćwikłowych, smażonych na oleju słonecznikowym, których słodycz przełamuje prażona cebulka i świeżo mielony, czarny pieprz. Buraki od wieków słyną ze swoich cennych wartości odżywczych i wysokich walorów smakowych. Przesmażone w duecie ze złocistą, aromatyczną cebulką, stanowią wyśmienity, warzywny dodatek do potraw mięsnych, zwłaszcza kuchni polskiej.
Składniki: buraki ćwikłowe 64%, woda, cukier, ocet spirytusowy, cebula smażona 3% (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna), substancja zagęszczająca: E 1422, sól, olej rzepakowy, pieprz czarny.
Rodzaj: Smażone, Konserwowe
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 86 kcal
Wartość energetyczna kJ: 375 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 1,3 g"
"Zawartość soli: 0,68 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,8 g"
Cukry: 15 g
Zawartość węglowodanów: 16 g