Sposób przyrządzenia:
1 kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Otrzymany rosół stanowi bazę do zup, sosów lub dań mięsno-warzywnych.
Podany z makaronem, lanymi kluseczkami lub pasztecikami jest gotowym, smacznym daniem.
Składniki: sól. wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, tłuszcze roślinne częściowo utwardzone w zmiennych proporcjach (palmowy, rzepakowy), ekstrakt drożdżowy, aromaty, cukier, tłuszcz palmowy całkowicie utwardzony, suszony hydrolizat białkowy, warzywa suszone 2,4% w zmiennych proporcjach (marchew, pietruszka), tłuszcz drobiowy 1,3%, ekstrakt mięsa z kurczaka 1,3%, kurkuma, skrobia ziemniaczana modyfikowana.
Rodzaj: Bulion drobiowy
Smak: Z warzywami
Sposób przygotowania: Do gotowania
Zawartość netto: 60 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie