Obowiązkowa w kuchni meksykańskiej - stanowi podstawę wielu smakowitych potraw jak np. chili con carne, a także pożywnych zup i sałatek. Bogata w wartościowy błonnik i mikroelementy, których w naszej nowej puszce jest jeszcze więcej!
Składniki: Czerwona fasola, woda, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia.
Rodzaj: Konserwowe
Zawartość netto: 310 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 250 g
Technika utrwalenia: apertyzacja
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Pojemność: 425 ml
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Wartość energetyczna kcal: 111 kcal
Wartość energetyczna kJ: 468 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 8,3 g
Zawartość soli: 0,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5
Zawartość węglowodanów: 15,2 g