Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!
Składniki: buraki, woda, sól, ocet spirytusowy, koncentrat soku z cytryny.
Rodzaj: Konserwowe
Zawartość netto: 160 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 130 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Pojemność: 212 ml
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 450 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 5,1 g
Ilość porcji w opakowaniu: 2 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Wartość energetyczna kcal: 36 kcal
Wartość energetyczna kJ: 153 kJ
Wielkość porcji: 80 g
Zawartość białek: 1,5 g
Zawartość soli: 0,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,3 g
Zawartość węglowodanów: 5,8 g