Pu-erh, herbata czerwona o smaku cytrynowym, liściasta. Herbata pu- erh: jej nazwa pochodzi od miasteczka pu erh w chińskiej prowincji yunnan. To herbata, która jak dobre wino długo dojrzewa. Zebrane liście po wstępnej fermentacji leżakują 5- 6 lat w ciemnym, wilgotnym miejscu. Zachodzące w tym czasie procesy wpływają na wyjątkową wartość naparu i jego ziemisty smak, który doskonale łagodzi grejpfrutowa nuta. Pu- erh swoje istnienie zawdzięcza przypadkowi. Pewnego dnia w czasie powodzi zbiory herbaty zamokły. Przeniesiono je do górskich jaskiń dla wyschnięcia i zapomniano o nich. Znalezione po latach nie zachęcały do konsumpcji, lecz szybko odkryto ich cenne walory.
Składniki: herbata czerwona Pu-Erh (90%), skórka cytryny (8,5%) aromat
Typ: Liściasta
Rodzaj: Czerwona
Smak: Cytrynowy
Działanie: Neutralne
Zawartość netto: 100 g
Parzenie - temperatura wody: 90-95
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 140 op. zb. (DU)
Czas parzenia: 4 - 5 min
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie