Subtelna mieszanka herbaty czarnej Ceylon z orzeźwiającą pomarańczą i cytryną. Bursztynowy napar wzbogacony niebieskimi płatkami kwiatu bławatka tworzy barwną i niezapomnianą w smaku kompozycję. Całość doskonale dopełnia rześki smak cytrusów w towarzystwie aromatycznej bergamotki. Ceylon, znany również jako Perła Oceanu Indyjskiego, ma zmienny zróżnicowany klimat. Herbata cejlońska nazywana jest także „Herbatą z Wyspy”. Produkowana jest w sześciu rejonach, najbardziej cenione są liście zbierane w wysokich partiach wyspy. Ich napar charakteryzuje się złocistą, złocistoczerwoną barwą oraz intensywnym smakiem i aromatem.
Składniki: Herbata czarna 80%, skórka pomarańczy 13%, aromaty, skórka cytryny 2%, płatki kwiatu bławatka 1%.
Typ: Ekspresowa
Liczba torebek: 20
Rodzaj: Aromatyzowana, Czarna
Smak: Cytrusowy
Zawartość netto: 40 g
Parzenie - temperatura wody: Wrzątek
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 96 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: <0,5
Ilość porcji w opakowaniu: 20 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 2 kcal
Wartość energetyczna kcal: 1 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 5 kJ
Wartość energetyczna kJ: 3 kJ
Wielkość porcji: 2 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość białek: 0 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,5
Zawartość węglowodanów w porcji: <0,5
Zawartość węglowodanów: <0,5