Subtelna mieszanka herbaty czarnej Ceylon z orzeźwiającą cytryną i mango. Bursztynowy napar wzbogacony płatkami kwiatu słonecznika tworzy barwną i niezapomnianą w smaku kompozycję. Całość doskonale dopełnia aromatyczna bergamotka. Herbata cejlońska nazywana jest także „Herbatą z Wyspy”. Produkowana jest w sześciu rejonach, najbardziej cenione są liście zbierane w wysokich partiach wyspy. Ich napar charakteryzuje się złocistą, złocistoczerwoną barwą oraz intensywnym smakiem i aromatem.
Składniki: Herbata czarna 80,5%, skórka cytryny 9,5%, aromaty, owoce mango 2%, płatki kwiatu słonecznika 2%.
Typ: Ekspresowa
Liczba torebek: 20
Rodzaj: Aromatyzowana, Czarna
Smak: Mango, Cytrynowy
Zawartość netto: 40 g
Parzenie - temperatura wody: Wrzątek
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 96 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie