Składniki: daktyle, kostki żelowe jagoda-granat 9% (zagęszczone puree jabłkowe, zagęszczony sok jabłkowy, puree jagodowe, zagęszczony sok z granatu, zagęszczony sok jagodowy, substancja żelująca: pektyny, błonnik cytrusowy, naturalny aromat jagodowy), prażone orzeszki arachidowe, zagęszczony sok jagodowy 7,6%, jabłko suszone 5%, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), mąka ryżowa, wapń, witamina A, magnez, selen, cynk, aromat naturalny.
Typ: Baton
Dodatki: Z orzechami
Zawartość netto: 25 g
Bez dodatku cukrów: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 756 op. zb. (DU)
Zawiera naturalnie występujące cukry: Tak
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: wapnia
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 56 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Wartość energetyczna kcal: 340 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 85 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1437 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 359 kJ
Wielkość porcji: 25 g
Zawartość białek: 5,1 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,3 g
Zawartość soli: 0,6 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,15 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,3 g
Zawartość węglowodanów: 66 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 16,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 14 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 10 mg/100g
Magnez: 375 mg/100g
Selen: 55 ?g/100g
Wapń: 800 mg/100g
Witamina A: 800 ?g/100g