CIASTKA ZBOŻOWE Z MLEKIEM WZBOGACONE W WAPŃ, MAGNEZ I ŻELAZO
Składniki: Zboża 68,9 % [mąka pszenna 48,9 %, zboża pełnoziarniste 20 % (mąka pszenna pełnoziarnista 6,4 %, grys owsiany 4,5 %, płatki owsiane 3,1 %, mąka jeczmienna pełnoziarnista 2,9 %, mąka żytnia pełnoziarnista 2,1 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %)], cukier, olej rzepakowy, substancja wypełniająca (polidekstroza), substancje spulchniające (węglany sodu, węglany amonu, difosforany), składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), pełne mleko w proszku 0,9 % (ekwiwalent pełnego mleka 7,3 %), emulgatory (lecytyna sojowa, E 472e), sól, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty.
Smak: Z dodatkami
Typ: Zbożowe
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Jęczmień i produkty jęczmienne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Orzechy: Tak
Owies i produkty owsiane: Tak
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Żyto i produkty żytnie: Tak
Magnez: 165 mg/100g
Wapń: 325 mg/100g
Żelazo: 5 mg/100g