Bogaty w błonnik makaron wyrabiany w 100% z mąki żytniej i składniki mineralne makaron. Jest źródłem składników mineralnych takich jak mangan czy fosfor. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w tradycyjnych daniach obiadowych, jak i w zupach, gulaszach, sałatkach, czy w połączeniu z sosami szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem grzybów, pieczonych warzyw, świeżych ziół, śmietanowych sosów czy chudego mięsa. Przepisy na www.bartolini.com.pl oraz na naszym profilu na facebooku
Składniki: Mąka żytnia razowa typ 2000 ( z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach).
Typ: Razowy, Z mąki pełnoziarnistej
Rodzaj: Gniazda
Zawartość netto: 250 g
Technika utrwalenia: suszenie
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 63 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Żyto i produkty żytnie: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 6,8 g
Ilość porcji w opakowaniu: 2 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Wartość energetyczna kcal: 1420 kcal
Wartość energetyczna kJ: 337 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 9,1 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,5 g
Zawartość węglowodanów: 63 g
Witaminy i składniki mineralne
Fosfor: 129 mg/100g
Magnez: 1,41 mg/100g