Makaron z nisko-przetworzonej mąki ekologicznej. Jego ciemna barwa to efekt użycia mąki pełnoziarnistej wytworzonej z zarodka, bielma i łuski orkiszu, dzięki której makaron ten jest doskonałym źródłem błonnika. Uniwersalny kształt i przyjemny smak sprawiają, że jest on doskonałą alternatywą dla pszennych makaronów w praktycznie każdym daniu – zupie, sałatce, zapiekance czy z sosami. Przepisy na www.bartolini.com.pl oraz na naszym profilu na facebooku
Składniki: mąka orkiszowa razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych).
Rodzaj: Fusilli
Technika utrwalenia: suszenie
Typ: Orkiszowy
Zawartość netto: 250 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 1 g
Ilość porcji w opakowaniu: 2,5 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Wartość energetyczna kcal: 158 kcal
Wartość energetyczna kJ: 668 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 6,2 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,2 g
Zawartość węglowodanów: 28 g