Makaron wyrabiany wyłącznie z certyfikowanych surowców rolnictwa ekologicznego. Jego lekko chropowata powierzchnia pozwalająca na idealne absorbowanie składników dania, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego słoneczna, naturalna barwa, to zasługa prostej, domowej receptury – tylko mąka, woda i świeże jaja z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.
Składniki: Semolina ekologiczna (mąka z pszenicy durum), jaja świeże ekologiczne 9%.
Typ: Jajeczny, Z semoliny (durum)
Rodzaj: Nitki
Zawartość netto: 250 g
Technika utrwalenia: suszenie
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 63 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 2,3 g
Ilość porcji w opakowaniu: 2 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Wartość energetyczna kcal: 1569 kcal
Wartość energetyczna kJ: 370 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 0,04 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2,4 g
Zawartość węglowodanów: 73 g