Składniki: Pyłek kwiatowy
Rodzaj: Pyłek kwiatowy
Zawartość netto: 200 g
Produkt koszerny: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 36 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
Wartość energetyczna kcal: 394 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 39 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1662 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 166 kJ
Wielkość porcji: 10 g
Zawartość białek: 20 g
Zawartość białek (ogólnie): 4 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 2 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 10 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1 g
Zawartość węglowodanów: 56 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 4 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 5,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 3,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 4,8 mg/100g
Fosfor: 515 mg/100g
Kwas foliowy (witamina B9): 650 ?g/100g
Kwas pantotenowy: 1,3 mg/100g
Magnez: 141 mg/100g
Mangan: 9 mg/100g
Miedź: 1,2 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 0,5 mg/100g
Potas: 401 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2): 1,3 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 1 mg/100g
Wapń: 164 mg/100g
Witamina C: 18 mg/100g
Żelazo: 10 mg/100g