Pesto Rosso - unikalna receptura łącząca prostotę oraz świeżość pomidorów i bazylii z pełnią smaku i niezwykłą konsystencją sosów typu pesto. Dodatek włoskich serów i oliwy z oliwek sprawia, że sos ten zawiera w sobie wszystkie najbardziej charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej składniki. Dobrze pasuje do makaronu Farfalle.
Składniki: pulpa pomidorowa 34,8%, olej słonecznikowy, koncentrat pomidorowy 15%, syrop glukozowy, ser Grana Padano ChNP 4% (mleko, lizozym z jajek), orzechy nerkowca, sól, bazylia 2,2%, ocet balsamiczny z Modeny IGP 2% (ocet winny, gotowany moszcz winogronowy), serwatka z mleka w proszku, ser Pecorino Romano ChNP 1% (z mleka owczego), cukier, skrobia ryżowa, czosnek, regulator kwasowości: kwas mlekowy, aromat (mleko).
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 7,5 g
Ilość porcji w opakowaniu: 4 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Wartość energetyczna kcal: 324 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1341 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 3,8 g
Zawartość soli: 3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 28 g
Zawartość węglowodanów: 13,2 g
Inne informacje
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie