Pesto alla Genovese - przepyszny sos na bazie specjalnie wyselekcjonowanej, świeżej bazylii z dodatkiem orzechów nerkowca i serów to wprost bogactwo smaku tradycyjnej włoskiej kuchni. Swoim niezwykłym aromatem i smakiem zadowoli nawet najbardziej wybredny gust. Znakomity dodatek do makaronu Bavette.
Składniki: olej słonecznikowy, świeża bazylia 30%, orzechy nerkowca, ser Parmigiano Reggiano ChNP 5% (mleko), błonnik kukurydziany, serwatka w proszku (mleko), sól, białka mleka, ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, cukier, ekstrakt z bazylii, naturalne aromaty (mleko), regulator kwasowości: kwas mlekowy, czosnek.
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 5,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Wartość energetyczna kcal: 482 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1989 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 4,7 g
Zawartość soli: 3,25 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 46 g
Zawartość węglowodanów: 9,8 g
Inne informacje
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie