Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Fusilli (świderki) to dobry dodatek do sosów serowo-ziołowych, ale również do cięższych np. carbonara.
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda
Typ: Z semoliny (durum)
Rodzaj: Fusilli
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 40 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 3,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Wartość energetyczna kcal: 359 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 359 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1521 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1521 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12,5 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 12,5 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 3 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,01 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 2 g
Zawartość węglowodanów: 71,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 71,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 3,5 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie