Makaron bezglutenowy Barilla to produkt dla osób chorych na celiakię oraz nietolerujących glutenu. Wyprodukowany jest według unikalnej receptury z mieszanki kukurydzy żółtej, kukurydzy białej oraz ryżu, bez dodatku skrobi. Naturalny kolor, delikatny smak i konsystencja al dente sprawiają, że z apetytem jest spożywany przez całą rodzinę. Dostępny w 2 najbardziej popularnych kształtach: Spaghetti i Penne Rigate.
Składniki: mąka kukurydziana biała (65%), mąka kukurydziana żółta (29,5%), mąka ryżowa (5%), woda, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego
Rodzaj: Penne rigate
"Typ: Kukurydziany, Ryżowy"
Zawartość netto: 400 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 359 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1524 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,1 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 78,7 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 1,2 g
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie