Śliwki Bakalland zachowują soczystość i owalny, jednolity kształt. Suszone śliwki mają pięć razy więcej witaminy A oraz błonnika niż świeże owoce! Świetnie wpływają również na kondycję włosów, ze względu na zawartość miedzi.
Składniki: Śliwki suszone, substancja konserwująca E 200
Rodzaj: Śliwki
Typ: Całe owoce
Zawartość netto: 200 g
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Bardzo niska zawartość sodu/soli: Tak
Niska zawartość tłuszczów nasyconych: Tak
Niska zawartość tłuszczu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Tak
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 36 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Wartość energetyczna kcal: 245 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 86 kcal
Wartość energetyczna kJ: 4 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 363 kJ
Wielkość porcji: 35 g
Zawartość białek: 2,3 g
Zawartość białek (ogólnie): 2 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,8 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2,9 g
Zawartość soli: 0,02 g
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,01 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,2 g
Zawartość węglowodanów: 54 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 14 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 7 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 19 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 13 g