Pestki dyni spożywane są na surowo, prażone - solone bądź słodzone. Znakomicie nadają się do stworzenia własnej kompozycji z musli, czy crunchem. Pestki dyni to bogactwo kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi
Składniki: Pestki dyni łuskane
Typ: Łuskane
Rodzaj: Dynia
Zawartość netto: 200 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Niska zawartość sodu/soli: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 7,5 mg/100g
Fosfor: 1170 mg/100g
Kwas foliowy (witamina B9): 60 ?g/100g
Magnez: 540 mg/100g
Mangan: 1 mg/100g
Miedź: 1,57 mg/100g
Potas: 810 mg/100g
Witamina E: 26 mg/100g
Żelazo: 15 mg/100g