Pestki dyni spożywane są na surowo, prażone - solone bądź słodzone. Znakomicie nadają się do stworzenia własnej kompozycji z musli, czy crunchem. Pestki dyni to bogactwo kwasu foliowego, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku i miedzi Składniki: Pestki dyni łuskane
Typ: Łuskane
Rodzaj: Dynia
Zawartość netto: 200 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Niska zawartość sodu/soli: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Wartości odżywcze:
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 7,5 mg/100g
Fosfor: 1170 mg/100g
Kwas foliowy (witamina B9): 60 ?g/100g
Magnez: 540 mg/100g
Mangan: 1 mg/100g
Miedź: 1,57 mg/100g
Potas: 810 mg/100g
Witamina E: 26 mg/100g
Żelazo: 15 mg/100g