Cechą charakterystyczną najwyższej jakości orzechów włoskich Bakalland jest nienaruszony kształt całych połówek oraz jednolity kolor skórki. Orzechy włoskie są jednymi z najbardziej lubianych przekąsek. Często dodawane są do ciast, deserów i wytrawnych dań mięsnych.
Składniki: orzechy włoskie łuskane
Bardzo niska zawartość sodu/soli: Tak
Rodzaj: Orzechy włoskie
Typ: Całe orzechy
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2,4 g"
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 1,5 g"
"Zawartość węglowodanów w porcji: 1,7 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 666 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 100 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2751 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 413 kJ
Wielkość porcji: 15 g
Zawartość białek: 16 g
"Zawartość błonnika: 6,5 g"
"Zawartość soli: 0,01 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 60,3 g"
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 9 g
"Cukry: 9,9 g"
"Zawartość węglowodanów: 11,5 g"