Orzechy makadamii spożywane są na surowo lub w mieszankach bakaliowych. Mogą być wykorzystane do wypieków, kremów do tortów lub jako ciekawy dodatek do sałatki. Olej z orzechów wykorzystywany jest również do produkcji kosmetyków.
Orzechy makadamia to źródło potasu, fosforu, żelaza, witamin: PP, B6, a także bogactwo manganu i miedzi.
Składniki: Orzechy makadamia bez łupiny
Typ: Całe orzechy
Rodzaj: Orzechy makadamia
Zawartość netto: 75 g
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Bardzo niska zawartość sodu/soli: Tak
Niska zawartość cukrów: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 180 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak