Najwyższej jakości orzechy laskowe Bakalland to te dorodne, chrupiące. Orzechy laskowe są bardzo cienione w kuchni. Dzięki ich wyjątkowemu smakowi, który pasuje zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań – daje swoim zwolennikom duże pole do kulinarnych eksperymentów
Składniki: Orzechy laskowe łuskane
Typ: Całe orzechy
Rodzaj: Orzechy laskowe
Zawartość netto: 300 g
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Nie zawiera sodu lub nie zawiera soli: Tak
Niska zawartość cukrów: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 128 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
Wartość energetyczna kcal: 666 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 100 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2749 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 412 kJ
Wielkość porcji: 15 g
Zawartość białek: 14,4 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2,2 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,3 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 63 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 9,5 g
Zawartość węglowodanów: 6 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 0,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 2,44 mg/100g
Fosfor: 333 mg/100g
Kwas foliowy (witamina B9): 72 ?g/100g
Magnez: 140 mg/100g
Mangan: 4,2 mg/100g
Miedź: 1,29 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 0,55 mg/100g
Potas: 616 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 0,3 mg/100g
Wapń: 186 mg/100g
Witamina E: 38,7 mg/100g
Żelazo: 3,4 mg/100g