Klasyczna mieszanka studencka, to wysokiej jakości połączenie orzechów arachiaidowych, rodzynek, orzechów laskowych i orzechów nerkowca. Porcja doskonale skomponowanej przekąski gwarantuje nie tylko walory smakowe, ale dostarcza organizmowi bogactwa składników odżywczych i witamin
Składniki: Orzeszki arachidowe prażone 41% (orzeszki arachidowe 95,5%, olej słonecznikowy), rodzynki sułtańskie 34% (rodzynki 99,5%, olej słonecznikowy i/lub bawełniany), orzechy nerkowca 15%, orzechy laskowe 10%.
Rodzaj: Suszone, Naturalne
Smak: Orzechowy
Zawartość netto: 400 g
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Bardzo niska zawartość sodu/soli: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 128 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Wartość odżywcza
Cukry: 27,9 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 5,2 g
Wartość energetyczna kcal: 536 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 107 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2231 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 446 kJ
Wielkość porcji: 20 g
Zawartość białek: 16,6 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 3,3 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,3 g
Zawartość soli: 0,04 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,01 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 34,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 6,9 g
Zawartość węglowodanów: 36,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 7,3 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 5,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Fosfor: 166,1 mg/100g
Magnez: 71,4 mg/100g
Mangan: 0,8 mg/100g
Miedź: 0,6 mg/100g
Potas: 443,8 mg/100g
Witamina E: 4 mg/100g
Żelazo: 2,1 mg/100g