Kraj pochodzenia głównego składnika: Pakistan, Iran, Egipt
Nie zawiera tłuszczów nasyconych: Tak
Nie zawiera tłuszczu: Tak
Niska zawartość sodu/soli: Tak
Rodzaj: Daktyle
Typ: Całe owoce
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Cukry: 69 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 5 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 108 kcal
Wartość energetyczna kcal: 307 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 455 kJ
Wartość energetyczna kJ: 1301 kJ
Wielkość porcji: 35 g
Zawartość białek (ogólnie): 2 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,8 g
Zawartość białek: 2,3 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 3,5 g
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,01 g
Zawartość soli: 0,03 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 27 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 9 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 24 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 24 g
Zawartość węglowodanów: 70 g