Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko. Ciasto gotuje się „al dente” i stąd zbliżenie do makaronu. Małe pierożki najczęściej nadziewane są farszem mięsnym, grzybowym lub serowym. Podaje się je jako odrębne danie z różnymi sosami bądź czystymi zupami, jak barszcz czy rosół.
Składniki: MAKARON JAJECZNY 72% [semolina z pszenicy durum, jaja 19,4%];NADZIENIE 28% [ bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże piwowarskie, sól), olej palmowy, sól, serwatka w proszku, ser ricotta 6% (serwatka, śmietana, sól), grzyby suszone w proszku 2,4% (Boletus Luteus i Agaricus Bisporus), błonnik pszenny, cukier, aromaty, suszony czosnek, ekstrakt drożdżowy, czarny pieprz]
Typ: Z semoliny (durum)
Rodzaj: Uszka
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 132 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie