To bardzo popularny rodzaj makaronu, znakomity na ciepło i na zimno, z przetworami pomidorowymi, sosami na bazie jajeczną lub śmietanową, z serami
Składniki: mąka z pszenicy durum, woda
Typ: Z semoliny (durum)
Rodzaj: Spaghetti
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 68 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 3,4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Wartość energetyczna kcal: 351 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1490 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 14 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,5 g
Zawartość węglowodanów: 69 g