Makarony z pszenicy durum pełnoziarniste to baza to przygotowania zdrowego, zbilansowanego i bogatego w błonnik posiłku. Makaron ten zawiera dwa razy więcej błonnika niż klasyczny wariant (8g na 100 g produktu)
Wyższa zawartość witamin i minerałów niż w tradycyjnym makaronie z pszenicy durum z pewnością podnosi jego wartość odżywczą.
Składniki: mąka z pszenicy durum pełnoziarnista, woda
Typ: Z mąki pełnoziarnistej
Rodzaj: Spaghetti
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 108 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 3,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Wartość energetyczna kcal: 343 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1451 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2,8 g
Zawartość węglowodanów: 63,5 g