To kwadratowe lub prostokątne płaty ciasta o szerokości 10-12cm, często pofalowane na brzegach. Ugotowane płaty przekłada się w naczyniu żaroodpornym na zmianę różnymi warstwami (na przykład mięsną lub jarzynową). Wierzch zalewa się sosem beszamelowym, posypuje tartym serem i zapieka w piekarniku.
Składniki: mąka z pszenicy durum, woda
Typ: Z semoliny (durum)
Rodzaj: Lasagne
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 80 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 3,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal: 348 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1476 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,1 g
Zawartość węglowodanów: 71 g