Dodatek do potraw curry, zup, sosów, deserów oraz koktajli. Bardzo popularny produkt w krajach Dalekiego Wschodu. Mleczko kokosowe pozyskiwane jest z miąższu orzecha kokosowego. Produkt ten to bardzo popularny składnik potraw kuchni azjatyckiej, w szczególności Tajlandii i Indii. Swój biały kolor i charakterystyczny kokosowy smak zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu, w którego składzie dominują nasycone kwasy tłuszczowe. Składniki:ekstrakt z orzecha kokosowego 70%, woda, emulgator: E435
Rodzaj: Mleko surowe
Pojemność: 1 l (dm?)
Zawartość tłuszczu: 17 %
Przeznaczenie: Dodatek do potraw curry, zup, sosów, deserów oraz koktajli
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza
Cukry: 2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Wartość energetyczna kcal: 185 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 185 kcal
Wartość energetyczna kJ: 764 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 764 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek: 1,6 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,6 g
Zawartość soli: 0,05 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,05 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 19 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 17 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 19 g
Zawartość węglowodanów: 2 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 2 g