Dodatek do potraw curry, zup, sosów, deserów oraz koktajli. Bardzo popularny produkt w krajach Dalekiego Wschodu.
Mleczko kokosowe pozyskiwane jest z miąższu orzecha kokosowego. Produkt ten to bardzo popularny składnik potraw kuchni azjatyckiej, w szczególności Tajlandii i Indii. Swój biały kolor i charakterystyczny kokosowy smak zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu, w którego składzie dominują nasycone kwasy tłuszczowe.
Składniki:ekstrakt z orzecha kokosowego 70%, woda, emulgator: E435
Rodzaj: Mleko surowe
Pojemność: 1 l (dm?)
Zawartość tłuszczu: 17 %
Przeznaczenie: Dodatek do potraw curry, zup, sosów, deserów oraz koktajli
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Wartość energetyczna kcal: 185 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 185 kcal
Wartość energetyczna kJ: 764 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 764 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek: 1,6 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,6 g
Zawartość soli: 0,05 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,05 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 19 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 17 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 19 g
Zawartość węglowodanów: 2 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 2 g