Amino - kuchnia polska Bez dodatku konserwantów Zupy błyskawiczne Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych. Zgodnie z prawem, do tego typu produktów nie dodaje się konserwantów.
Składniki: Kluski (85,2%): mąka PSZENNA, tłuszcz palmowy, skrobia modyfikowana, sól, cukier, olej rzepakowy, naturalny aromat kurkumy. Może zawierać mleko, seler, jaja, gorczycę, inne zboża zawierające gluten i soję. Mieszanka smakowa (14,8 %): skrobia modyfikowana, sól jodowana, cukier, prażona cebulal (8,3 %), mineralna sól potasowa, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; maltodekstryna, aromaty, tłuszcz palmowy, hydrolizowane białko roślinne, kurki (1,2 %), koncentrat soku z pieczarek, ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki (0,5 %), szczypiorek (0,5 %), skrobia, pieprz czarny (0,4 %), kurkuma, syrop glukozowy, ekstrakt białego wina, białka MLEKA, sól. Może zawierać gluten (zboża), seler, jaja, gorczycę i soję.
Sposób przygotowania: Do gotowania