Ale Kolendra mielona - jest jednorocznym silnie aromatycznym ziołem. Pochodzi z południowej Europy, ale znana jest również na Bliskim Wschodzie. Jest charakterystyczną przyprawą dla kuchni arabskiej, tajskiej i chińskiej. W celach spożywczych wykorzystywana jest w każdej swojej postaci: ziaren, zmielonej lub świeżych liści.
Składniki: Kolendra ziarno Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu.
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Kolendra
Przeznaczenie: Do potraw z mięs, ryb, ryżu, dań wegetariańskich, sałatek.
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 36 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Wartość energetyczna kcal: 298 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1248 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12,4 g
Zawartość soli: 0,09 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 17,8 g
Zawartość węglowodanów: 13,1 g