Ale Gałka muszkatołowa wykorzystuje się w kuchni głównie do przyprawiania ciast i deserów. Dodana do mięsa lub do produktów mlecznych doskonale zmienia smak potrawy. Ze względu na swój silny aromat używana jest do grzanego wina i piwa, ponczu oraz nalewek. Poprawia smak gulaszu, flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów, dań ze skorupiaków oraz potraw z jaj i serów.
Składniki: Gałka muszkatołowa. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu.
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Gałka muszkatołowa
Przeznaczenie: Do dań z marchewki, ziemniaków i warzyw, mięsa duszonego z jarzynami, wypieków, jako dressing do lazanii.
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 200 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 96 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak