Lubella Makaron Świderki 400 g

Przepisy
Rukolowe pesto
Potrzebujesz:
Makaron Lubella Świderki 400 g
Filet z indyka 200 g
Czerwona fasola 1 puszka
Rukola 200 g
Limonka 1 szt.
Parmezan 100 g
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Prażone pestki dyni 30 g
Czosnek 2 ząbki
Sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Przygotuj pesto: włóż do miski rukolę, parmezan, czosnek oraz prażone pestki dyni. Wlej oliwę oraz sok z limonki, dopraw solą i pieprzem. Następnie za pomocą blendera zmiksuj wszystko na gładką masę.
3. To już prawie meta!
Pokrój filet z indyka w paski i podsmaż przez 4 minuty na patelni. Fasolę dokładnie opłucz pod zimną wodą. Dodaj ją na patelnię i podgrzewaj jeszcze przez 1 minutę. Połącz makaron, pesto oraz indyka i udekoruj liśćmi rukoli.
Poszło Ci świetnie! Brawo!
Uwaga!
Nigdy nie podgrzewaj pesto na patelni, ponieważ po podgrzaniu oliwa odd...
  • Cena brutto: 5,52 zł / szt. 5,26 zł / szt.
  • szt.
  • Płatność online, Przelew tradycyjny (przedpłata)

Wysyłka w 24h + czas dostawy

Składniki: Mąka makaronowa pszenna produkt może zawierać soję.
Kraj pochodzenia/wyprodukowano w: Polska

"Rodzaj: Eliche, Świderki"
"Typ: Pszenny, Bezjajeczny"

Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak

Cukry: 4,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Wartość energetyczna kcal: 351 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1487 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 0,03 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,4 g
Zawartość węglowodanów: 70 g