Pieprz czarny to krzew pnący, rosnący na Wybrzeżu Wschodnich Indii (Malabar), w Wietnamie, na Sumatrze, na Jawie i Filipinach. Pieprz jest jedną z najbardziej popularnych przypraw na świecie. Używany jest pieprz biały i czarny, mielony i ziarnisty. Obydwa są owocami jednej rośliny. Czarny pieprz uzyskuje się poprzez zbiór niedojrzałych owoców. Zebrane owoce suszone są na słońcu, aż do momentu gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Piekący smak pieprzu pochodzi od zawartej w nim piperyny. Pieprz czarny ziarnisty dodaje się do wędlin, pasztetów, sałatek, sosów, zup. Składniki: PIEPRZ CZARNY ZIARNO
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Pieprz czarny
Przeznaczenie: Uniwersalna
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 11 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 300 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie