Tortilla-wraps to jedno z najpopularniejszych i uniwersalnych pieczyw wykorzystywane głównie w kuchni Tex-Mex. Wystarczy dodać nadzienie i zawinąć, lub porwać
palcami i maczać z ulubionymi dipami np. serowym, ajvarem, guacamole. Tortille powinno się spożywać ciepłe, ponieważ zdecydowanie lepiej smakują.
Wersja bezglutenowa to idealna baza dla cierpiących na celiakię, lub osób na diecie.
Składniki: mąka ryżowa , woda , margaryna roślinna ( olej palmowy , olej słonecznikowy , woda , emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych ; sól ) substancja utrzymująca wilgoć: ; włókno roślinne (psyllium) , białko sojowe , skrobia ryżowa , substancja zagęszczająca: guma guar, guma karobowa ; sól , substancja zakwaszająca: kwas winowy ; konserwant: sorbat potasowy. Może zawierać gorczycę. BEZ LAKTOZY, BEZ PSZENICY.