Winiary Sos Tatarski to sos przyrządzany według tradycyjnej receptury: z krojonym ogórkiem, cebulą i pieczarkami. To prosty i pyszny sposób na urozmaicenie smaku potraw. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlin, zimnych mięs, jajek i śledzików, a także do wołowiny z rusztu oraz ziemniaczanych sałatek. Skomponowany jest w oparciu o wysokiej jakości składniki, bez konserwantów.
Winiary Sos Tatarski, to:
- sos z wyczuwalnymi kawałkami pieczarek i warzyw, bez konserwantów
- świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlin, zimnych mięs, jajek i śledzików
- dostępny zarówno w słoiku 250ml jak i plastikowej butelce 350 ml
Składniki: olej rzepakowy, woda, warzywa 8,5% (ogórek, cebula), cukier, ocet, glukoza, żółtko jaja, sól, pieczarki 1,2%, białka mleka, przyprawy (w tym gorczyca), zioła (szczypiorek, liść pietruszki), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (guma guar), przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA)