Kraj pochodzenia/wyprodukowano w: Polska
Podmiot wprowadzający do obrotu: PRYMAT SP. Z O.O Ulica i numer: CHLEBOWA 14 Kod pocztowy i miasto: 44-337 JASTRZĘBIE - ZDRÓJ PL
Waga netto: 10 g
Waga brutto: 0,02 kg
Charakteryzuje ją korzenny zapach oraz słodkawy i orzeźwiający smak. Ziele to idealnie komponuje się z wieloma warzywami, zwłaszcza bakłażanami i pomidorami. Jako przyprawy używa się zarówno świeżych jak i suszonych listków bazylii. Liście należy ucierać z olejem lub rozcierać w palcach. Bazylia powinna być dodawana w ostatniej chwili, tuż przed końcem gotowania. Służy do posypywania sałatek i pokrojonych pomidorów. Aromat bazylii doskonale harmonizuje z czosnkiem. Używa się jej do sosu włoskiego i do wielu potraw z krajów śródziemnomorskich. Bazylia podnosi smak rozmaitych zapiekanek, ogórków, pieczonych kiełbasek, potraw jednogarnkowych oraz cierpkich warzyw, np. kiszonej kapusty. Doskonała także do twarogu, omletów, wieprzowiny i owoców morza. Jest idealnym składnikiem octu ziołowego. Składniki: Bazylia. W związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.