Masa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg
receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana
procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej
podczas procesu produkcji. W ofercie dostępna jest także masa makowa bez
bakalii. ZASTOSOWANIE: gotowa, tradycyjna masa do makowców, strucli
makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych; dodatek do
drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego,
kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego; składnik lodów, kremów i
deserów; znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak: kutia,
kluski z makiem, pierogi.
Składniki: woda, mak (21%), miód sztuczny (cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat), cukier, bakalie (12%): rodzynki, skórka pomarańczowa kandyzowana (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy), kasza manna z pszenicy, skrobie modyfikowane, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty