Bazą naszych pożywnych gołąbków wegetariańskich z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym jest słynąca z wielu właściwości leczniczych biała kapusta. Jej liście to skarbnica witaminy C, potasu i szeregu witamin z grupy B, dzięki czemu pełni ona funkcję naturalnego antyoksydantu. Kolejny smaczny akcent gołąbków wegetariańskich – pieczarki – ze względu na obecność wartościowego białka i wysoką zawartość aminokwasów zyskały miano żywności funkcjonalnej, której spożywanie ma niezwykle zbawienny wpływ na organizm. Wymienione składniki rewelacyjnie komponują się z zawierającą prebiotyki niepaloną kaszą gryczaną, mającą pozytywny wpływ na układ pokarmowy oraz perystaltykę jelit. Całość uszlachetnia towarzystwo brązowej soczewicy i siemienia lnianego, które wykazują się silnymi właściwościami antynowotworowymi. Tradycyjne gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym to zdrowy posiłek, który doskonale sprawdzi się w roli pożywnego obiadu, przypominającego smakiem aromatyczną domową...
Składniki: woda, kapusta biała 42%, pieczarki 13%, koncentrat pomidorowy 13%, marchew, kasza gryczana niepalona 4%, teksturowane białko sojowe, cebula, skrobia kukurydziana, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, seler liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], olej rzepakowy, siemię lniane 1%, soczewica brązowa 1%, sól morska, sos sojowy (woda, soja, sól), przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przyprawy.